otrdiena, 2010. gada 13. aprīlis

Atkal 17 un Radio pirāti

Un vēl divas labas filmas, kuras tev būtu jānoskatās. Atkal 17 un radio pirāti - šīs ir tās divas filmas, kuras es iesaku arī tev!


Atkal 17



Ko tu darītu, ja dzīve tev dotu otru iespēju? Būdams vidusskolnieks 1989. gadā, Maiks O`Donels ir basketbola komandas zvaigzne ar spožu nākotni pēc skolas. Neskatoties uz to, Maiks ziedo nākotnes plānus par labu savai draudzenei Skārletai un bērnam, kuru kā izrādās viņa jau gaida. Divdesmit gadus vēlāk, Maika slavas dienas ir palikušas tālu aiz muguras - viņa laulības ar Skārletu ir izjukušas, darbā vajā neveiksmes, bet viņa bērni uzskata tēti par lūzeri. Brīnumainā veidā, Maiks negaidīti pārvēršas 17 gadīgā pusaudzī un saņem vēl vienu iespēju no jauna iekārtot savu dzīvi.

Radio pirāti




Filmu "Notinghila", “Četras kāzas un vienas bēres” autori un filmas “Tāda ir mīlestība” režisors piedāvā komēdiju “Radio pirāti”!

1966. gadā – britu popmūzikas ziedu laikos, radiostacija BBC rokenrolam veltīja tieši 2 stundas nedēļā. Bet pirātu radiostacija, kas atradās atklātā jūrā uz kuģa, spēlēja rokenrolu ne vairāk un ne mazāk kā 24 stundas diennaktī. Un 25 miljoni klausītāju jeb vairāk kā puse Lielbritānijas iedzīvotāju šos pirātus klausījās katru mīļu dienu.

Kad Kārlu (Tom Sturridge) izslēdz no skolas, saniknotā māte aizsūta puisi pie krusttēva Kventina (Bill Nighy), lai tas krustdēlam palīdz atrast pareizo ceļu dzīvē. Ironiski, bet Kventins ir šefs pirātiskai radio stacijai “Radio Rock” - tā raida no kuģa Ziemeļjūrā un tajā sapulcējusies visai eklektiska rokenrola dīdžeju komanda. Pats galvenais tajā ir Grāfs (Phillip Seymour Hoffman) – bezkaunīgs amerikānis, radio viļņu dievs un mūzikas fantātiķis. Viņa krāšņo personību papildina vairāki ne mazāk spilgti dīdžeji: Deivs (Nick Frost) - ironisks, inteliģents un nežēlīgi smieklīgs; Sirsnīgais Saimons (Chris O’Dowd) – jauks un īstu mīlestību meklējošs jauneklis; Murrāstundu Marks (Tom Wisdom) – noslēpumains, pievilcīgs un gatavs pārgulēt ar jebko, kas kaut mazliet atgādina sievieti; Dumjais Kevins (Tom Brooke), kuru Dieviņš apveltījis ar īsāko prātiņu cilvēces vēsturē, kā arī Trakais Enguss - iespējams, trakulīgākais tipiņš visā Lielbritānijā.

Dzīve uz jūras ir notikumiem bagāta. Saimons šeit satiek savu sapņu sievieti un apprecas. Lielbritānijas labākais dīdžejs Gevins Keveno (Rhys Ifans) atgriežas no tūres Amerikā, lai atkal stātos savā godpilnajā – Lielbritānijas labākā dīdžeja vietā un saskrienas ar Grāfu. Šī konfrontācija noslēdzas ar nervus kutinošu un dramatisku cīņu.

Bet tajā pašā laikā Lielbritānijas valdība pieņem lēmumu, kas apdraud pirātisko radiostaciju turpmāko darbību...

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

 

  © 2009 Ziņas Latvijā un Pasaulē