piektdiena, 2011. gada 25. februāris

Par Lattelecom optisko internetu

Pirmie testa klienti Lattelecom optiskā interneta tīklam Rīgā tika pieslēgti 2009 gada janvārī daudzdzīvokļu namos Zolitūdē. Tagad šī rajona daudzstāvu mājās ir pieejams Rīga ātrākais optiskais internets ar ātrumu līdz 200 megabiti sekundē (Mbit/s). Šāds līdz šim privātajiem klientiem neredzētais ātrums ļauj ne tikai daudz ērtāk izmantot internetu, lejupielādējot filmas, mūziku, fotogrāfijas un citus materiālus, kā arī apmainīties ar tiem bet arī pieslēgt vairākus televizorus Interaktīvajai Lattelecom TV un baudīt augstās izšķirtspējas (high definition - HD) kanālus un izmantot videokonferenču pakalpojumus.

200 Mbit/s interneta ātrums nav lielākais pieejamais ātrums, jo piemēram, abonējot Lattelecom VIP komplektu var iegūt interneta ātrumu līdz 500 Mbit/s. 500 Mbit/s iespējams lietot tikai Lattelecom klienti un tikai Lattelecom VIP komplekta klienti.


Optiskais interneta pieslēgums



Pirmie testa klienti optiskā interneta tīklam daudzdzīvokļu namos tika pieslēgti jau labu laiku atpakaļ. Šobrīd „Nākotnes tīklam” ir pievienotas ļoti daudz mājas visā Latvijā. Optiskais internets Talsos, kā arī optiskais internets Tukumā ir tas internets pieslēgums, kuru vajag ikvienam interneta lietotājam. Ar signāla pārveidotājiem un sadalītājiem optiskajam tīklam var pieslēgt vairākus datorus, televizorus un telefonu, neticamā ātrumā pārraidot un saņemot datus, vienlaicīgi izmantojot interaktīvās televīzijas pakalpojumus un skatīties HD televīzijas kanālus.

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

 

  © 2009 Ziņas Latvijā un Pasaulē