sestdiena, 2013. gada 30. marts

Bezvadu internets uzņēmumiem

Mazo uzņēmumu īpašnieki visā pasaulē sāk saprast klēpjdatora bezvadu interneta nodrošināšanas ieguvumus. Šie taupīgie uzņēmumu īpašnieki gūst labumu no izmaiņām, kas radījušas no medijiem atkarīgu sabiedrību. Vairāk un vairāk cilvēku vēlas pastāvīgi sazināties ar apkārtesošajiem cilvēkiem. Ar pieaugošo mobilo tālruņu un portatīvo ierīču popularitāti, spēja sazināties ar draugiem un kolēģiem ir vieglāka nekā jebkad agrāk. Ir pat norādes, ka atkarība no e-pasta un interneta rada arvien lielākas bažas. Ar šādu plašu interesi saziņā ar apkārtējiem, ir saprotams, ka mazo uzņēmumu īpašnieki vēlas izmantot bezvadu piekļuvi internetam, lai palielinātu savus ieņēmumus. 

Galvenais, kad runa ir par bezvadu interneta piekļuves nodrošināšanu Jūsu uzņēmumā, ir tas, ka tā var viegli piesaistīt klientus gandrīz bez finanšu ieguldījumiem. Bezvadu tīkla izveidei ir nepieciešams tikai viens maksājums. Šī maksājuma apjoms atšķiras atkarībā no uzņēmuma lieluma un nepieciešamo funkciju veida. Pamata interneta pieslēguma izveide salīdzinoši nelielā uzņēmumā ir pieejama par apmēram 50 naudiņām. Ir arī ikmēneša maksājumi, lai saglabātu bezvadu tīklu. Šīs maksas iekļauj maksājumus pakalpojumu sniedzējam, kā arī dažu stundu ilgu tehnisko apkopi mēnesī. Šīs tehniskās apkopes stundas varat veikt Jūs vai nolīgts speciālists. Atkal, ikmēneša izmaksas būs atkarīgas no Jūsu izvēlētā pakalpojumu sniedzēja, kā arī pakalpojuma veida, ko Jūs piedāvājat. Tomēr tā ir diezgan mazsvarīga summa. Šī mēneša maksa, iespējams, būs zem 100 par nelielu uzņēmējdarbības vietu.

Neskatoties uz salīdzinoši zemajām izmaksām, lai nodrošinātu bezvadu interneta piekļuvi saviem klientiem, šis labiekārtojums var palielināt Jūsu peļņu. Jūs ne tikai, iespējams, piesaistītu jaunus klientus, piedāvājot bezvadu tīklu, bet esošie klienti varētu pavadīt vairāk laika Jūsu uzņēmumā. Tas ir ievērības cienīgi - jo vairāk laika klients pavada Jūsu uzņēmumā, jo vairāk naudas viņš varētu tērēt. Piemēram, ja Jums pieder kafejnīca, kas piedāvā bezmaksas bezvadu interneta piekļuvi, klients var nākt ne tikai, lai iedzertu kafiju, bet arī pārbaudītu savu e-pastu. Taču, ja viņam ir vairāki e-pasti, uz ko nepieciešams steidzami atbildēt, klients var pavadīt kafejnīcā vairāk laika, nekā plānots, un, iespējams, galu galā iegādāties papildu ēdienus vai dzērienus.

 

  © 2009 Ziņas Latvijā un Pasaulē