svētdiena, 2013. gada 24. marts

Vīri melnā 2

Ir pagājuši desmit gari gadi, kopš aģenti „J” un „K” izrādījās ar savām starpgalaktiku aizsardzības prasmēm filmā „Vīri melnā 2” un ņemot vērā to, ka filma nesaņēma īsti glaimojošas atsauksmes, nevar vainot skatītājus par skeptisko attieksmi pret trešo filmas daļu un tās izcilību. Par laimi, es esmu vienmēr gatava augstu novērtēt Vilu Smitu un es esmu priecīga paziņot, ka viņš un visa filmas komanda padarīja šo filmu mana laika vērtu.

 

LABAIS: 


Lai virzītos uz priekšu šajā stāstā, mums ir jādodas atpakaļ... tas nozīmē, jāceļo laikā uz pagātni, precīzi sakot, uz to 1969. gada vasaru, kad astronauti gatavojās staigāt uz mēness un Ņujorkas „Mets” bija gatavi uzvarēt pasaules čempionātā. Vēl viens ziņu cienīgs stāsts bija par to, kā aģents „K” (Tomijs Lī Džonss) iesēdināja nejauka izskata citplanētieti vārdā Boriss aiz restēm --- cietumā uz Mēness, kur gan citur. Bet 40 gadus vēlāk, Boriss ir izmucis no ieslodzījuma un ir pamanījies izlīst cauri kosmosa laika nepārtrauktībai, cenšoties atrast „K” un viņu nogalināt. Viss tālāk ir atkarīgs no „J” (Vils Smits), kam jādodas atpakaļ laikā un jāaizkavē Boriss, pirms viņš var sasniegt savu mērķi. Ak, un „J” arī jāuzmanās no iestrēgšanas 1969.gadā... jā, tas ir sava veida "Atpakaļ nākotnē" pavērsiens, un tā var nelikties tikpat ģeniāla ideja kā pirms 25 gadiem, bet filmas mērķiem, tas darbojas. Kā Jūs varat iedomāties, sabiedrībai ir sava attieksme pret to, ka „ J” dodas atpakaļ laikā kā melnais un Smits parāda lielisku attieksmi ideālos brīžos, kad aprobežoti cilvēki runā bez domāšanas.

SLIKTAIS: 


Tas ir vispārpieņemts fakts, ka Vīri Melnā franšīze aizsākās spēcīgi, tad piedzīvoja kritumu ar 2. filmu. Būs cilvēki, kas nebūs gatavi dot 3. filmai iespēju, jo viņi baidīsies, ka lietas tikai pasliktināsies... pārsteigums ir tas, ka, attiecībā uz filmu turpinājumiem, šo ir patiešām vērts redzēt, ne tikai Brolina snieguma dēļ, bet arī dēļ aizkustinošā pārsteiguma beigās, kas izskaidro „J” un „K” attiecības.

 

  © 2009 Ziņas Latvijā un Pasaulē