pirmdiena, 2018. gada 30. jūlijs

Interneta attīstība

Kad citviet jau tika nodrošināta kāda daļa no interneta pakalpojumiem, Latvija bija tikai ceļā, jo Latvijas Interneta izveidošanas diena ir 1992. gada 2.oktobris. Sākās straujš interneta pilnveidošanās process. Pirmie www serveri pie mums parādījās ne vēlāk kā citur pasaulē (1994. gads).

Tieši serveris www sekmēja strauju interneta augšupeju un attīstību. Tāpēc 1996. gadā vārds Internets jau bija plaši pazīstams un ar to galvenokārt apzīmēja vispasaules tīmekli.

Mūsdienu interneta pārklājums tiek nodrošināts gandrīz visā pasaulē. Interneta attīstība joprojām turpinās. Varam lepoties, ka saņemam ātru internetu. Kompānijas Akamai publiskais ziņojums liecina, ka Latvija ierindojās TOP kategorijā, piedāvājot vienu no ātrākajiem interneta pieslēgumiem pasaulē. Arī telekomunikācijas ir atraduša iespējas, kā sasaistīt savus pakalpojumus ar cilvēku nepieciešamību pēc interneta.

Katrs cilvēks atrod sev noderīgu interneta pielietojumu, lielākoties tas tiek pielietots kā saziņas vai informācijas uzziņas līdzeklis. Globālais tīmeklis sevī ietver ļoti lielu informācijas daudzumu. Jau ilgu laiku cilvēki izmanto tādas saziņas metodes, kas atļauj nogādāt informāciju tajā pašā mirklī, kā esi nospiedis pogu ‘’Nosūtīt’’, pie kurām pieskaitāmi tādi saziņas līdzekļi, kā e-pasts un Skype, kā arī sociālie masu saziņas līdzekļi, pie kuriem varam pieskaitīt tādus portālus, kā draugiem, twitter, instegram, facebook un citus populārus. Jebkura persona ar interneta palīdzību var tam pievienoties, cik ātri, tas jau ir atkarīgs no pieslēguma tipa, vai tas ir aDSL, DSL vai optiskais internets.

Pateicoties interneta pārraides inovācijām, lielā daļā pasaules valstu tiek uzlabotas interneta piegādes iespējas nomainot vecos un parastos interneta kabeļus, kuru sastāvā ir varš, pret optiskās šķiedras kabeļiem. Pirmkārt, pēc tehnoloģiju uzstādīšanas, tehnoloģiju apgādes, izmantošanas un nepieciešamības gadījumā labošanas izmaksas kļūst salīdzinoši mazākas. Salīdzinot šodienu ar 2000. gadu šīs izmaksu summas ir ievērojami kritušās. Līdz ar to, uzstādot optisko internetu savās mājās jau šodien, ilgtermiņā Jūs ieekonomēsiet uz interneta izmaksām.

Optiskā signāla zudumi optiskās šķiedras kabeļos ir ļoti minimāli un gandrīz neiespējami, jo optisko signālu neietekmē tādi faktori, kā frekvences traucējumi, kas spētu pārtraukt vai limitēt efektīvo datu pārraides signālu līnijā starp interneta piegādes kompāniju un interneta pakalpojuma pasūtītāju un izmantotāju. Šis ir faktors, kas optisko internetu padara par daudz uzticamāku un kvalitatīvāku pakalpojumu, kā citi interneta veidi, kuriem liela apjoma datu pārraide lielā attālumā spēj sagādāt problemātiskus apstākļus. Un pateicoties tam, liela apjoma bilžu, filmu vai citu spēļu ielāde ar optiskā interneta pieslēgumu nesagādā pat ne mazākās problēmas.
--> Read more...

otrdiena, 2018. gada 24. jūlijs

Nedaudz par svārkiem

Sieviešu svārki ikdienai var tikt izveidoti nebeidzamos stilos un piegriezumos, bet parasti materiāls ir tas, kas atšķir ikdienas svārkus no biznesa stila vai vakara svārkiem. Iegādājoties ikdienas svārkus, atcerieties, kur Jūs varētu valkāt svārkus. Vai tas būtu pikniks karstā vasaras dienā? Vai Jūs dodaties uz pēcpusdienas koncertu brīvā dabā? Lielākā daļa sieviešu apģērbu veikalu piedāvā ikdienas svārkus, un Jums nevajadzētu būt problēmām atrast svārkus, kas atbilst Jūsu dzīvesveidam vai gadījumam, kam Jūs šos svārkus meklējat. Tie var tikt izmantoti tai īpašajai pēcpusdienai, ja vilkti kopā ar sandalēm vai augstpapēžu kurpēm, džinsa jaku vai žaketi, ar blūzi vai t-kreklu, ar jostu vai bez.
--> Read more...

 

  © 2009 Ziņas Latvijā un Pasaulē